A keni vështirësi për të hapur derën tuaj të blinduar? A mbetet e bllokuar apo nuk rrotullohet aq lehtë sa në të kaluarën? Mos u shqetësoni, nuk është thyer! Në këtë artikull ne të celesa.al do të zbulojmë truket e thjeshta për të lubrifikuar bllokimin në derën tuaj të blinduar dhe ta bëjmë atë të kthehet si e re.

Me kalimin e kohës mund të ndodhë që brava bllokohet dhe çelësi nuk mund të rrotullohet aq lehtë sa në të kaluarën.

Brava është një sistem i ndërlikuar i mekanizmave që ndërthuren me njëri-tjetrin dhe një pengesë e vogël është e mjaftueshme për ta bllokuar atë plotësisht.

Por mos u shqetësoni! Në shumicën e rasteve brava nuk është prishur, thjesht duhet të lubrifikoni dhe do të shihni se do të kthehet në punë si duhet në një çast.

celes tek dera per te hapur brava per dyer te blinduara celesa.al

Nëse çelësi juaj e vështirëson rrotullimin brenda cilindrit, shkaqet mund të jenë të ndryshme, por zakonisht më e zakonshme është çelësi i derës tuaj të blinduar.

Ju duhet të dini se çelësat moderne kanë vrima të vogla që mund të jenë të pista dhe madje edhe të bllokuara pjesërisht.
Kur kjo ndodh, çelesi e ka shumë të vështirë për tu futur dhe rrotullohet me vështirësi.

Pra, si ta zhbllokoni?

Ka nga ata që përdorin vaj ose mjete të tjera natyrore, dhe nuk ka asgjë më të gabuar se kjo! Vaji sipas celesa.al, në të vërtetë tërheq pluhurin dhe zë celesin, i cili në këtë mënyrë do ta bëjë atë edhe më të vështirë të rrotullohet.

Zgjidhja

Nëse brava në derën tuaj të blinduar është e vështirë për tu hapur dhe çelësi nuk rrotullohet lehtë, ju mund të vazhdoni të lubrifikoni cilindrin.

Cili produkt duhet të përdoret?

Në treg ka produkte të ndryshme dhe një prej tyre është WD40 i cili ndoshta është lubrifikanti me i mirë që ne kemi testuar në më shumë se 30 vjet punë. /Pergatiti Celesa.al/